خانه / مشاهیر تالش / ده استاد پیشکسوت موسیقی تالش

ده استاد پیشکسوت موسیقی تالش

Zemanta Related Posts Thumbnailمعرفی ده استاد ی که در همایش ” بزرگداشت پیشکسوتان موسیقی تالش ” مورد تجلیل قرار گرفتند :

علی عبدلی

در تاریخ ۸ اسفند ۹۲ به همت موسسه تالش شناسی ، همایشی در آمفی تئاتر شرکت چوکا برگزار شد با عنوان « بزرگداشت پیشکسوتان موسیقی تالش » . در آن همایش که با استقبال بی سابقه اهل قلم و هنر و دوستداران موسیقی تالش روبرو شد ، ده تن از پیشکسوتان موسیقی تالش مورد تجلیل قرار گرفتند . در زیر آن ده تن به اختصار معرفی شده اند :

اصلانیحجت الله اصلانی . نوازنده برجسته نی هفت بند . متولد سال ۱۳۱۱ در دهستان ییلاقی ارده می باشد . استاد اصلانی که از ذخایر کم نظیر موسیقی اصیل تالش به شمار می آید ، در اجرای آوا ها و نغمه های سبک تالشدولایی مقام استادی دارد و تا کنون هنر خود را به شاگردان متعددی آموخته و اندوخته های گرانبهایش در این زمینه را به آنان انتقال داده است .

 

براریعلی براری . نوازنده  و آهنگساز برجسته تالش ، متولد سال ۱۳۳۲ روستای مرکیه ماسال است. ساز تخصصی استاد براری ویولون است اما سرنا و تار را استادانه می نوازد و سینه اش گنجینه ای از موسیقی تالشی ، گیلکی و دیلمانی ست . استاد براری در بیش از چهل سال فعالیت هنری ده ها آهنگ به یاد ماندنی ساخته و به وسیله خوانندگانی چون شادروان قسمت خانی و جهانگیر حاجی پور اجرا کرده است . از جمله ساخته های استاد براری باید از آهنگ سلیمه یاد کرد .

 

بیداریصالح بیدار . معروف به اوستا صالح . نوازنده و سازنده تنبور است . او درسال ۱۳۰۹ در روستای ییلاقی چروه دی به دنیا آمده . از دوره نوجوانی به موسیقی علاقمند بود . نخست نی نوازی را از نوازندگان محلی آموخت و سپس بر اثر یک اتفاق ساده به ساختن و نواختن تنبور پرداخت و دیری نپایید که در مقام استادی در ساخت تنبور و نوازنده ای چیره دست قرار گرفت و به ترویج این هنر در بین علاقمندان پرداخت.

 

پورباباذبیح الله پوربابا . سازنده و نوازنده نی  و از اهالی اور ما ملال می باشد . او در سال ۱۳۱۹ در روستای تَور tavr در یک خانواده دامدار متولد شده است . او نواختن نی را از دوره نوجوانی آموخته و سالهاست که به عنوان تنها سازنده نی در منطقه شناخته شده است .

استاد پور با در طول چند دهه فعالیت و ممارست به جایگاه یکی از برجسته ترین نوازندگان و سازندگان نی قرار گرفته است .

 

حبیبیصمد حبیبی . در سال ۱۳۲۳ در روستای سیاه بیل رضوانشهر متولد شده است . این هنرمند برجسته فقط در زمینه موسیقی مقامی سبک تالشدولایی فعالیت می کند و به طور اخص به عنوان «مولود نامه خوان » شهرت دارد و در این راستا ، به ویژه اجرای ملودیهای کهن عرفانی، مانند باباطاهری ، برزکوهی ، هنرمندی بی نظیر است .

 

 حمیدیسید هادی حمیدی . متولد سال ۱۳۳۲ در روستای استخر زیر شاندرمن است . در سال ۱۳۵۵ برای نخستین بار صدایش از رادیو گیلان پخش شد وشکوه آن صدا چنان بر دل همگان نشست که به سرعت در زمره برجسته ترین خوانندگان گیلان قرار گرفت .

از این هنرمند صاحب سبک و تاثیر گذار تا کنون سه آلبوم به نامهای : آوای مهر ، ونگا ونگ و سیا ریحون منتشر شده است .

 

رزداریخدیجه رزداری . این بانوی هنرمند در سال ۱۳۱۴ در رزدارِ ملال متولد شده . نواختن نی را از بستگان خود که به رمه داری اشتغال داشتند آموخته و سالها ست که نی را در سطحی همتراز اساتید این هنر می نوازد و تا کنون با شرکت در چند همایش استانی و کشوری مورد توجه و تحسین قرار گرفته است . بانو رزداری سند زنده است در نشان دادن نقش و اهمیت موسیقی فاخرمحلی در زندگی مردم و فرهنگ تالش.

 

شمامیبهلول شمامی . معروف به مشهدی بهرام نوازنده نی هفت بند و استاد سبک اسالمی ست .

او در سال ۱۳۱۱ در روستای چوئه ژیه اسالم متولد شده و اکنون بیش از پنجاه سال است که فعالیت هنری دارد . استاد شمامی نی نوازی را از شاد روان جوری خدادادی آموخت و پس از چند دهه تلاش و ممارست ، در مقام استادی قرار گرفت و تا کنون شاگردان متعددی از او تعلیم دیده اند .

 

صابری حسین صابری . معروف به حسین دایی . متولد سال ۱۳۲۱ روستای دارباغ فومن . تنها سرنا نواز برجسته از نسل پیش از نیم قرن اخیر است که هنوز به فعالیت هنری ادامه می دهد و تاکنون شاگردان زیادی را تعلیم  داده است.

استاد صابرینزدیک به پنجاه سال است که سرنا می نوازد . او در طول دو دهه اخیر به جشنواره های استانی کشوری متعددی شرکت نموده و مورد توجه خاص قرار گرفته است .

 

نیکمرامرحیم نیکمرام  . متولد سال ۱۳۱۹ ماسوله است . او پس از شادروان منصور فانی ، نخستین کسی ست که موسیقی تالش را به رادیو برد و در اوایل دهه پنجاه ، که همکاری اش را با تلویزیون آغاز کرد، با آهنگ خاطره انگیز هل هل آبو به او ج شهرت رسید .

از این استاد موسیقی سبک فومنات تا کنون دو آلبوم به نامهای آوای تالش و مولوم منتشر شده است  و آثار تازه ای نیز دارد که چشم به راه انتشار آنها هستیم .

Print Friendly, PDF & Email

درباره ی مدیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کد امنیتی را وارد کنید *