خانه > گوناگون > میوه ای معجزه گردرجنگل های تالش

میوه ای معجزه گردرجنگل های تالش

%d8%a7%d9%86%da%af%d9%88
انگو یا قره قات

در جنگل های تالش میوه هایی وجود دارد که اهالی اهمیت چندانی به آن نمی دهند . از این رو این میوه ها هرسال پاییزمی رسند و فرو می ریزندو از بین می روند . در حالی که هریک  از آنها اگرچه اهمیت خوراکی ناچیزی دارد ولی از لحاظ دارویی ، بسیار ارزشمند هستند . از جمله آنها قره قات با نام علمی Caucasian whortleberry است که در زبان تالشی اِنگوəngu  و سیالِلَ siyǎ ləla خوانده می شود .

ازفراورده های قره قات در اروپا برای درمان واریس و ضایعات مویرگ ها استفاده می کنند. استفاده های دیگر قره قات در موارد: کاهش فشار خون، مشکلات گردش خون مغزی، هماتوری به علت نشت مویرگ ها به علت شکستگی مویرگ ها و مشکلات رگ های وریدی است.

 قره قات را به عنوان ضد آریتمی به خصوص در نوع متوسط استفاده می شود. هم چنین به عنوان ضد التهاب غشای مخاطی دهان و گلو کاربرد دارد. از خواص مهم دیگر آن، اثر ضد میکربی آن است.

 وجود تانن در میوه باعث می شود که گاهی آن را به عنوان ضد اسهال مصرف کنند. محصول تازه برای این مورد مناسب نیست و بهتر است بعد از خشک و کهنه شدن از آن استفاده کنند؛ چون تانن ها در ابتدا به صورت مونومر هستند و ضمن خشک شدن به صورت کندانسه (پُلی مر) در می آیند.

 تهیه ی چای:

به ۵ گرم از خرد شده ی میوه ها یک لیوان آب سرد می افزاییم، آن گاه حدود ۱۰ دقیقه می گذاریم بماند و سپس آن را به حد جوش می رسانیم و باز هم مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به حال خود می گذاریم و گرما گرم صاف می کنیم؛ صاف شده را میل می کنیم.

عوارض:

مصرف مقدار زیاد قره قات ممکن است مشکلات روده ای- معده ای مانند اسهال ایجاد کند.

 مهم ترین اثرات گزارش شده قره قات:

ضد چسبندگی پلاکت ها، ضد شکنندگی عروق مویینه، ضد ادم (ضد خیز)، ضد ویروس تبخال، ضد التهاب، ضد اکسیدان، ضد تب، ضد خونریزی های رتینوپاتی، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، ضد زخم های گوارشی، ضد قارچ، ضد ویروس، قابض، محرک گردش خون، محافظ کلاژن، ادرار آور، محرک سیستم ایمنی بدن، کاهش دهنده ی چربی خون و گشاد کننده ی رگ ها.

طریقه و میزان مصرف:

محصولات دارویی حاصل از قره قات اصولا بر حسب وجود ۲۵ درصد آنتوسیانین ها استاندارد می گردند که مقدار مصرف آن ها به شرح زیر است:

* محصولات حاوی آنتوسیانوزید ۲۰ تا ۱۶۰ میلی گرم تا سه بار در روز

* عصاره های حاوی ۲۵ درصد غلظت، ۸۰ تا ۱۶۰ میلی گرم تا سه بار در روز

* دانه های تازه ی گیاه ۵۵ تا ۱۱۰ گرم تا سه بار در روز

* مقدار مصرف، یک استکان آب سرد بر روی ۵ تا ۱۰ گرم از خرد شده ی میوه ها ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه می جوشانیم؛ سپس همان طور که گرم است، آن را صاف نموده و میل می کنیم.

 

Print Friendly

درباره ی مدیر

یک دیدگاه

  1. صمد هادی نژاد

    با عرض سلام و خسته نباشید.خواستم از زحمات و بزرگواری شما عزیزان قدردانی و تشکر نمایم.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی را وارد کنید *