خانه > نقد و بررسی > برندسازی برای تالش

برندسازی برای تالش

%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%afمطلب جالبی دریافت کرده ایم به قلم  وحید احمد علیپور. ایشان در این مطلب کوتاه به موضوع مهمی پرداخته است که ضرورت دارد همه کنشگران فرهنگی و توسعه تالش آن را مد نظر قرار دهند و در پیوند با آن ایده ها، دیدگاه ها و تحقیق های خودرا برای رسیدن به یک هدف مشترک  در این زمینه ارایه دهند .

 نوشته آقای علی پور که در کانال تالش شناسی منتشرشده و عینا در زیر آمده است، از خلاء برند برای تالش سخن گفته. از اینکه با وجود داشتن پتانسیل ها و زمینه های بسیار قوی، چرا تا کنون نتوانسته ایم  در چند زمینه برند سازی کنیم  و بدرستی اشاره کرده که فقدان برند نه تنها به زیان توسعه و شهرت گردشگری تالش زیان وارد می کند، بلکه خیلی از زمینه هارا نیز به استان ها و شهرستان های همسایه واگذارکرده ایم تا آنها از طبیعت ، فرهنگ و تمددن تالش برای خود برند سازی کنند .

جای آن دارد که تا بیش از این دیر نشده است ، موضوع برند سازی برای تالش را وجهه همت جدی قرار دهیم و برای اینکه از گستره سرزمینی و فرهنگی تالش ابهام زدایی شود ، پیوسته به یاد داشته باشیم که تالش یک شهر یا شهرستان نیست . بلکه یک اقلیم است . بگونه ای بنویسیم و عمل کنیم که هرگردشگر، از شفت تا نمین در هر نقطه ای که وارد این اقلیم شد ، بداند که در تالش است . در این مورد نخستین گام آن است که عنوان ” شهر تالش” را از قاموس اقلیم تالش حذف و به جای آن از عنوان ” هشتپر ” استفاده کنیم .

نقش برندسازى براى شناسایى اقوام و شهرها:

وحید احمد علی پور

قطعا بیشتر مردم ایران اگرنام چاى و کلوچه درمیان باشد یاد لاهیجان خواهندافتادو یا باشنیدن زیتون ،رودباردر ذهنشان تداعى میشود گرچه بادلایلى بشود ثابت کرد تولید زیتون تارم بیشتر است و فلان و بهمان!

خلا برند سازى براى قوم تالش وشهرهاى تالش نشین باوجود داشتن پتانسیل های بالا، به شدت احساس می شود. در پاره اى موارد هم این استعدادها به نفع مناطق دیگر غیرتالش مصادره شده و یا در حال مصادره شدن است(همه ى ما قطعا نسبت به هجمه ى رسانه اى اردبیلی ها براى اردبیلى سازى ییلاقات اسالم و هشتپرآگاهى داریم )ماباداشتن گیسوم،مریان،قلعه رودخان،ماسوله،امامزاده ابراهیم،الماس و…..هیچ نماد یا نشانه ى قومى براى خودمان نساخته ایم.البته در بیشتر موارد قصور از خودمان بوده است،ماسوله اى خودش را جدا از سایرین میداند،هشپرى نوئه دى را آق اولر می نامد،امامزاده ابراهیمى گیلکى را چنان باچانه ى یک ورى حرف میزند که آدم نگران چانه اش می شود. گیسوم که نام یک ساحل از ناکجا آباد است!(شما شنیده اید که بگویند ساحل گیسوم مثلا پره سر یا اسالم. میگویند ساحل گیسوم )قلعه رودخان هم که در دست عده اى سودجو و…..افتاده است وبقول شاعر چه گویم که نگفتنم بهتر است.

نمی خواهم وارد مسائل فرهنگى و چرایى این هنجارهاى غلط و آزاردهنده ى تالشمان بشوم ،فقط خواستم از مدیر رستوران خزرماسال تشکر کنم که در منوى غذایى رستورانش عبارت “کباب تالشى” آورده است ،چون پشت این عبارت هم ناسیونالیستى بود و هم انترناسیونالیستى.

ناسیونالیستى بخاطر آوردن نام تالش(آفررین دوباره)و انترناسیونالیستى بخاطر آوردن نام تالش (چون میتوانست پسوند ماسالى را انتخاب کند)و ثابت کرده برایش همه ى تالش وطنش هست ونه ماسال عزیز.

فعلا ما دلمان به همین منوى تالشى خوش است تا تغییر در رفتار ونگرشمان بوجود آوریم و “تالش “باشیم…..

Print Friendly, PDF & Email

درباره ی مدیر

۲ دیدگاه

  1. اسماعیل آقاجانی

    با سلام و درود
    نوشته ی هر دو بزرگوار را خواندم در ارتباط با با برندسازی محصولات و حتی دادن عناوین نسبت قومی به نام جای های مرتبط با پهنه ی قومی تالش موافقم و این باید یکی از راهکار های ما برای یکدست کردن قوم تالش باشد زیرا همانطور که جناب علیپور فرمودند متاسفانه هنوز هم تالش از یک هویت قومی منسجمی برخودار نیست.شاید با گفتن این سخن عده ای علیه من جبهه گرفته و سخنم را مردود شمارند اما مشکل ما اینجاست که استقرای ناقص میکنیم و در تعمیم یک مطلب آن چیزی که عیان و آشکار است را در نظر میگیریم.مثلا چون تالشانی با سواد یا تالشان حاظر در انواع شبکه های مجازی را میشناسیم که از جریان هویت یکپارچه خود آگاهند ،ما همان را اصل قرار داده و فکر میکنیم در فردیت تالش هم وضعیت به همین نحو است .در حالی که اینطور نیست و در واقعیت چیز دیگریست.(جدای از تالشانی که ذکرشان رفت)
    اما در ارتباط با رستورانی که ذکرش رفت،بنده همیشه از بکار بردن عنوان خزر برای دریای کاسپین انتقاد کرده ام زیرا با توجه به متون تاریخی اصطلاح خزر عنوانی است،ناشایست و نامیمون برگرفته از قوم یاغی تارتار خزر که نخستین آگاهی های تاریخی از آنان به قرن سوم هجری باز میگردد علاوه بر آن، این دریا در اطلس جهانی به کاسپین مصطلح می باشد و انتخاب عنوان خزر به نظر من برای هر قطعه از سرزمینمان اجحاف در حق سرزمین مادریمان است.من هم از مدیریت این رستوران بخاطر انتخاب عنوان کباب تالشی تشکر و قدر دانی میکنم اما ای کاش این هم وطن ما در ارتباط با عنوان رستورانشان هم توجیه می شدند و به مصداق حکایت از این ور بوم افتادن عمل نکرده بودند.
    با تشکر اسماعیل آقاجانی طالش

  2. با درود وسپاس از جناب علیپور من نمیدانم برداشت من تاچه حد از مطالب جناب علیپور درست باشد و یا بر داشت دیگران از نوشته ونظرم چه خواهد بود؟ ولی میخواهم در ابتدا مقداری از برند ساز ی استانها ی هم جوار از طبیعت مناطق تالشی صحبتی داشته باشم همانطوریکه جناب ایشان فرمودند در ابتدا باید اسم شهرستان تالش را به هشتبر یا هشتپر بر گردا ن تا هر گردشگری در بدو ورود به مناطق تالش بداند که دنبال چه ادرسی ودقیق در کدام شهر تالش باید برود و روی این اصل دنبال ییلاق تلار گا ه ویا اولسبلنگا ویا ییلاقهای دیگر در شهر تالش کنونی ویا هشپر قبلی نگردد بلکه دنبال ییلاق اولسبلنگاه در ماسال از مناطق تالشی نشین برود و این ادرس گم کردن نه به نفع مسافر است نه به نفع جذب کنندگان توریسم و ما در این سالها بسیار بر سر این ادرس دادن نادرست که جذب کنندگان گردشگران انجام می دادند تلاش کرده ایم و یا اسم اولسبلنگاه ماسال تالش را کازابلانگای گیلان در بیشتر صحبتهای محاوره ای گردشگران جا انداخته اند که ما مردم تالشی زبان بشدت با این پدیده نا خواسته که یک هجمه فرهنگی فرنگی است مبارزه می کنیم و نیز اینکه بخاطر همین دادن ادرس های اشتباه برای جذب مسافر در تمام ییلاقهای ماسال که اکثرن دارای اسمهای زیبایی نیز هستند به اسم اولسبلنگا می شناسند ونام می برند از شالیما تا خاکه مندن و یکی هم اینکه یک مرتبه می بینید یک تصویر استخر طاسکو را زدند اسخر زیبای مثلن فلان شهر در مازندران ودیگر اینکه گرامیان بجای سعی در برند سازی درست وجلوگیر ی هجوم دیگران از در اختیار گرفتن مناطق تالشی برای خود خودشان سر اینکه این غار مال کی است یا ان ییلاق وبند مال کدام شهر است چون تیر وتبر بجان هم افتاده اند درد ورنج از خودمان است که باید هرچه زودتر چاره شود و در آخر چقدر خوب میشد که مدیر رستوران خزر اسم رستورانش را می نوشت کباب تالشی رستوران خزر ماسال که این رستوران در جاد انزلی نیز به مدیریت همین جناب مدیر می باشد
    با سپاس زلیخا صبا

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی را وارد کنید *